Monday, February 23, 2015

Mwembe Cuisine Culinair

(door Frank)

Er zijn de laatste maand wat minder antilopen geregistreerd rond Mwembe. Felicien zijn specialiteit is toevallig antiloop, Felicien is onze kok die ’s morgen cinqcent drinkt en tegen de middag behoorlijk Frans praat. Behalve antiloop krijgen we nog heel wat op ons bord, varken, kip, geit, everzwijn, parelhoen en nog andere soorten vlees niet nader te bepalen.

Er staat ook regelmatig vis op het programma heel wat gedroogde vis uit de kasai, maar ook verse paling uit de naburige beekjes.

Dit alles word geserveerd met de boule national of loekoe (geen smaak wel zwaar), zoete maniok, bakbananen, rijst, deegwaren en nog veel meer.



Als groenten hebben we dagelijks sakkasak, tekketek en Kasaibonen aangevuld met andere verse groenten uit de tuin. Er is ook nog het blik en glaswerk uit de Colruyt met erwtjes en worteltjes, schorseneren, asperges, enz.

Deze fantastische bereidingen worden dagelijks afgerond met een schel ananas diameter 16 cm en 4 cm dik, als er nog plaats moest zijn kan ook een banaan, papaya of passievrucht. Een koffie met iets bij in de tuin is een goede afsluiter.

No comments:

Post a Comment